Lakši i bolji san uz molitvu i biblijske stihove

Biblijski citati za lakši san

Nedavno me posjetila jedna prijateljica i molila me da molim za nju jer se nije mogla naspavati – ili uopće nije mogla spavati. Naime, njeno dijete su zlostavljali u školi pa majka jednostavno nije mogla prestati razmišljati što učiniti.

Bila je budna po cijele noći pokušavajući riješiti problem svojim snagama. To jest, nije ona sjedila potpuno budna cijelu noć. Bilo je gore. Ona bi zaspala, ali ne bi zapravo spavala. Nije se u potpunosti odmarala niti je bila potpuno budna.

Slično iskustvo sam imala kada su moja djeca bila bebe – zaspali bi mi na prsima i ja bih pokušala „ubiti oko” na koju minutu. Spavala bih, ali jako plitko. Nikada se nisam probudila iz takvog sna potpuno odmorna.

Sjećam se tih vremena i onda pomislim na svoju dragu prijateljicu koja spava, a da se ne odmori i to svaku noć. Uzdiše i uzrujava se zbog muke svoga djeteta. Baca se i okreće po krevetu, sanja polubudna… Kada pomislim na sve to, dođe mi da zijevnem i vrisnem.

Je li vam ovo poznato? Što vi radite kada ne možete spavati, kada vas brige i tjeskoba ne puštaju?

Toga sam dana neko vrijeme molila sa svojom prijateljicom i tražile smo umirujuće i utješne biblijske stihove. Također smo napisale jednostavnu molitvu kako bi je ona mogla upamtiti i koja će istinom istjerati laži koje joj se vrzmaju mislima. Riječ Božja nam može donijeti potpuni mir ako joj dopustimo, može zamijeniti nesigurnost i tjeskobu sa samopouzdanjem i utjehom.

Molitva prije spavanja

„Gospodine, hvala Ti na zraku koji dišem i na tlu pod mojim nogama. Jako sam zahvalna na svemu što mi daješ. Oče, molim Te, oprosti mi moje grijehe i propuste, sve što sam učinila što je povrijedilo Tebe ili Tebi vjerne. Hvala Ti, Gospodine, na Tvojoj beskrajnoj ljubavi koja mi daje utjehu u vremenima borbe. Ti si rekao da se ne brinemo za sutra jer će se sutra samo brinuti za se (Mt 6,34). Duše Sveti, dođi, umiri moje srce i um. Oslobodi me okova tjeskobe i brige. Unaprijed Ti zahvaljujem za spokojan odmor i za osvježen duh ujutro. Amen.”

Biblijski citati za lakši san

 • Ti si ipak štit moj, Jahve;
  slavo moja, ti mi glavu podižeš.
  Iza sveg glasa Jahvi zavapih,
  i on me usliša sa svete gore svoje. (Ps 3,4-5)
 • Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova. (Mt 6,34)
 • Kad legneš, nećeš se plašiti,
  i kad zaspiš, slatko ćeš snivati. (Izr 3,24)
 • Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. (Mt 11,28-29)
 • Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku
  i mio mu je put njegov.
  Ako i posrne, ne pada
  jer ga Jahve drži za ruku. (Ps 37,23-24)
 • Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Fil 4,6-7)
 • Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega,
  što počivaš u sjeni Svemogućega,
  reci Jahvi: „Zaklone moj! Utvrdo moja!
  Bože moj u koga se uzdam!”
  Svojim će te krilima zaštititi
  i pod njegova ćeš se krila skloniti:
  Vjernost je njegova štit i obrana! (Ps 91,1-2.4)
 • Ne boj se, jer ja sam s tobom;
  ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj.
  Ja te krijepim i pomažem ti,
  podupirem te pobjedničkom desnicom. (Iz 41,10)
 • Pokazat ćeš mi stazu u život,
  puninu radosti pred licem svojim,
  sebi zdesna blaženstvo vječno. (Ps 16,11)
 • Tako i Duh potpomaže našu nemoć. Doista ne znamo što da molimo kako valja, ali se sâm Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima. (Rim 8,26)

Dakle, ako patite od nesanice ili se puno vrtite tijekom noći, preporučujem vam zapisivanje ovih stihova u dnevnik ili običnu bilježnicu svaku večer.

Riječ Božja nikad ne iznevjeri. Časna riječ!


Ally King – The Modern Mary – More Mary, Less Martha
Foto: Freelyphotos

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!