Motiv anđela u katoličkom domu

motiv anđela u katoličkom domu

Proslavili smo blagdan trojice arkanđela i naših anđela čuvara i još uvijek se na neki način nalazimo u tom ozračju. Pomisao na anđele većini, pa i meni, budi neke lijepe i tople osjećaje. Tko ih ne bi volio? Možda bismo češće mislili na svog anđela čuvara kada bismo imali nešto što bi nas na njega podsjećalo. Vjerojatno već imate barem jedan motiv anđela koji krasi vaš dom, a evo što sam pronašla u nekim drugim katoličkim domovima – preko Pinteresta, naravno.

Posudica za blagoslovljenu vodu

posudica za blagoslovljenu vodu, motiv anđela

Posudice za blagoslovljenu vodu smo već spominjale u članku o kućnim kapelicama. Ove s motivom anđela bi bilo zgodno staviti u dječju sobu pa će vam blagoslovljena voda biti nadohvat ruke kada budete blagoslivljali djecu prije spavanja.

Motiv anđela na umjetničkim slikama

anđeli na umjetničkim slikama

Na spomen umjetničkih slika s motivom anđela vjerojatno pomislite na nekoliko najpoznatijih: Rafaelovi „Kerubini”, „Pjev anđela” Williama-Adolphea Bouguereaua, čuveni „Anđeo čuvar” (koji čuva dječicu) Bernharda Plochorsta i sl. Ima ih još puno. Možete kupiti neko autorsko umjetničko djelo, unikat, možete sami pokušati reproducirati neku poznatu sliku, a možete je isprintati i uokviriti.

Motiv anđela na zidnim naljepnicama

anđeli na zidnim naljepnicama

Ovakve naljepnice možete pronaći u domaćim poduzećima specijaliziranima za prodaju zidnih naljepnica ili u velikim internet trgovinama (AliExpress, eBay i sl.).

Motiv anđela na svijećnjacima

svijećnjaci, motiv anđela

Svijeće su gotovo neizostavan dio svih obiteljskih posebnih trenutaka, bila to svakodnevna obiteljska molitva, nedjeljni ručkovi ili bilo koja druga slavlja. Jako su mi se svidjeli svijećnjaci s motivom anđela i nadam se da ću ih moći uskoro nabaviti i za našu obitelj.

Kipići i figurice

kipići, figurice anđela

Nježni anđeo čuvar ili hrabri i ozbiljni arkanđeo Mihael? Većina nas ima barem jednu figuricu anđela u kući pa makar to bio i božićni ukras. Provjereno znam da neka dječica imaju jedan poseban hobi, a to je upravo skupljanje figurica anđelčića. Eto još jedne ideje za klince!

Motiv anđela i decoupage tehnika

decoupage tehnika, motiv anđela

Ovo sam izdvojila za one kreativnije koji jako vole anđele. Tu je decoupage tehnika definitivni pobjednik jer bilo čemu lako možete dati „anđeoski pečat” – pa i običnim daskama.

Čuvali vas anđeli!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest, Darrell Fraser –  Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.