Odlični recepti za domaći burger party

Burger party

Što vam je potrebno za kućni burger party? Dobri burgeri i dobro pecivo! Imam upute kako postići i jedno i drugo. U ovom tekstu pratite kako pripremiti i ispeći dobre burgere, a recept za najfinije burger pecivo preuzmite ovdje.

Nekoliko koraka i ukusan burger je spreman

Za dobar burger ili ćevape najprije vam treba dobro meso. Najbolje bi bilo da sami odaberete dio mesa i zamolite mesara da vam dvaput samelje. Srećom, imam muža mesara pa skupa u jelima isprobavamo koji je najbolji dio. Provjerena kombinacija je meso s junećih rebara ili prsa, gdje je meso prošarano masnoćom i dio od junećeg buta ili plećke, onako bliže kosti.

Nakon mesa vrlo važni su začini. Na odabranu količinu mesa ide 1.7 % soli i 1/2 žličice sode bikarbone. Ostali začini po želji mogu biti: kajenski papar ili obični papar, češnjak i luk u prahu, mješavina začina bio-vegeta bez konzervansa, kurkuma, slatka dimljena paprika u prahu… U pravi ćevap ide samo papar uz sol i sodu, ali naravno uvijek se može isprobati nešto novo.

Mljeveno i začinjeno meso se dobro, ali baš dobro, izmiješa dok se meso ne počne lijepiti. Ostaviti da prenoći u hladnjaku. Nakon toga oblikovati pljeskavice ili ćevape. Ostaviti oblikovano i nauljeno da opet bar pola sata ostane u hladnjaku. Potom peći na gradelama, grill tavi ili u pećnici na grill opciji. Danas sam upravo tako pekla pljeskavice za burgere. Na nauljenoj tepsiji na 275°C, program grill s ventilatorom kroz 10-15 min, dok ne porumeni.

Burger party

Izvadite i poslužite odmah uz mlako pecivo i priloge po želji. To mogu biti majoneza, kečap, hren-umak, senf, sirovi crveni luk nasjeckan na kolutove, marmelada od kapule, sir (gauda, emmentaler). Uz burgere je odlično dodati i zelenu salatu ili rikulu.

Podsjećam da odlično pecivo za burger party možete napraviti sami prema ovom receptu. Dobar tek!


Iva Mustapić – Žena vrsna
Foto: Iva Mustapić

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!