Oznaka: Uloga žene u Crkvi

žene u crkvi

Razgovor majke i kćeri o ulozi žene u Crkvi

Jeste li ikada u svojoj obitelji vodili razgovor o važnosti uloge žene u Crkvi? Jednom su vas djeca upitala zašto samo muškarci mogu biti svećenici? Ako ste se našli u sličnoj situaciji, možda vam pomogne crtica iz života jedne majke koja je pronašla način kako svojoj djeci približiti ove teme.

feministi žele

Zašto feministi žele izokrenuti priču o sv. Mariji Magdaleni?

Krasne plave kose koja joj u slapovima pada niz leđa, ova žena grešne prošlosti, u umjetnosti mahom prikazana u podnožju Križa u društvu Majke Božje, prividno je dobar biblijski „materijal“ za oslikavanje žene po mjeri feminizma – pritajeno senzualna, neovisna o muškarcima, a opet tako značajna u tom „muškom svijetu“

ženu i

Crkva ljubi ženu i majku, nositeljicu obitelji – uskrsna poruka nadbiskupa Barišića

Splitsko – makarski nadbiskup, monsinjor Marin Barišić, prigodno je poslao uskrsnu poruku vjernicima. Monsinjor Barišić šalje ovu poruku isprepletenu aktualnim događanjima, ali posebno nadahnutu Božjom Riječi i svime onim što bismo kao nepokolebljivi vjernici morali i sami zagovarati. Primimo mudrost i nadu za budućnost uz pomoć Duha Svetoga i vodstvo naših pastira.

Moć žene u Crkvi

Moć žene u Crkvi

Nerijetko ljudi smatraju i govore da Crkva ne poštuje žene. Zapravo, nijedna druga institucija nije učinila više kako bi osnažila žene i potaknula ih da preuzmu vodstvo.

žene u katoličkoj crkvi

O dostojanstvu i vrijednosti žene u Katoličkoj Crkvi

Katoličkoj Crkvi nerijetko se prigovara da ne cijeni dovoljno žene, međutim, ako pogledamo malo što Crkva uistinu naučava o dostojanstvu žene, vrlo brzo ćemo se uvjeriti da to nije istina. Takvi pogrešni zaključci možda proizlaze iz krivog shvaćanja služenja i poziva te bezvremenske ideje da se žene i muškarci moraju neprestano natjecati za Božju ljubav.