Pokloni za useljenje: čime obradovati prijatelje koji useljavaju u novi dom

Pokloni za useljenje

Useljenje u novi dom, koliko god mu se radovali, može biti stresno. Stresan zna biti i odabir poklona kojim biste obradovali prijatelje koji su tek uselili u novu kuću ili stan. Donosimo nekoliko simpatičnih, a praktičnih ideja za poklon.

Set papuča za goste je praktičan i fora poklon za useljenje

papuče za useljenje

Useljenje zahtijeva sastavljanje i nabavljanje podužeg popisa stvari. Papuče za goste nerijetko ostanu zaboravljene jer nisu neophodne. Ipak, one su praktične za posjedovanje jer omogućavaju lakše održavanje doma urednim i čistim. Ovaj poklon u sebi krije i dozu humora jer ste zapravo sami sebi donijeli kućnu obuću.

Nabožni predmet ili okvir s biblijskim citatom

nabožni predmeti

Neizostavni dio katoličkog doma su nabožni predmeti koji nas podsjećaju na istine naše vjere. O njihovoj smo ulozi već pisale ovdje. Budući da smo pozvani jedni druge izgrađivati i poticati na svetost, poklon koji će vaše domaćine podsjećati na duhovnu stvarnost i Nebo kao konačni cilj njihova života je pun pogodak. To može biti posudica za blagoslovljenu vodu, raspelo, kip njima dragog sveca ili Gospe. Trenutno su hit i okviri s biblijskim citatima kakve možete naći i u obrtu Magnificat koji smo nedavno predstavile na Portalu.

Pletena drvena košara puna voća, slatkiša, vina…

Ovo je poklon za svaku priliku. Praktičan je jer sadrži sitnice koje svi volimo, a košara ostaje kao trajna uspomena koja može poslužiti za odlaganje stvari ili kao dekoracija u domu.

Mirisna svijeća

mirisna svijeća

Mirisi daju domu posebnu ugodnost i toplinu. Bilo da se radi o svjećnjaku s podlogom za eterično ulje ili lijepoj mirisnoj svijeći, vjerujemo da će pronaći svoje mjesto u nekoj od prostorija i razveseliti vaše domaćine.

Kućna biljka

kućna biljka kao poklon za useljenje

Ovaj prijedlog je vječni klasik. Pobrinite se ipak da vaši domaćini znaju bar ponešto o održavanju kućnih biljaka. Ako niste sigurni, kupite biljku jednostavnu za održavanje ili ih uputite na naše savjete za održavanje sobnih biljaka. Biljke doprinose stvaranju mirne oaze unoseći dašak prirode u dom. Možete se odlučiti i za začinsko bilje u simpatičnim lončićima – zeleno, mirisno i praktično.

Društvena igra

Kuću čine zidovi, dom čine ljudi – i uspomene. Društvene igre sjajna su prilika za stvaranje uspomena. One nas potiču na druženje i smijeh. Nisu neophodne pa si ih domaćini možda sami neće priuštiti, barem u početku. Raspitajte se posjeduju li već koju društvenu igru i odaberite neku koja bi im mogla biti zanimljiva.

Kutija s osnovnim setom alata

Ovo je nešto skuplji poklon, ali je zasigurno praktičan. Alat za sitne kućne popravke svima je potreban, a poput papuča za goste, rijetko nalazi svoje mjesto na popisu svega što je potrebno nabaviti za novi dom.

Set kuhinjskog pribora

kuhinjski pribor

Kuhinjski je pribor potrošni materijal, uvijek dobro dođe. Odlučite se za set drvenog pribora kojemu možete dodati i nekoliko kuhinjskih krpi. Druga je opcija set pribora za izradu kolača kojeg možete maštovito upakirati u kuhinjsku rukavicu.

Komplet šalica za kavu

šalice za kavu

Set lijepih šalica za kavu uvijek je poželjan, čak i ako ga domaćini već posjeduju. Dobro će im doći u prigodama obiteljskih slavlja kada u domu ugoste veći broj ljudi. Dar možete upotpuniti i kupovinom najdraže kave ili čaja za domaćine. Setu možete pridružiti i posudu za kekse, idealno bi bilo ispuniti je svježim, domaćim keksima – recept možete pronaći ovdje. Umjesto šalica možete kupiti i set elegantnih čaša za vino te prigodnu butelju.

Nadamo se da ste među našim idejama pronašli nešto što će odgovarati vašim domaćinima. Sigurni smo da će im od svega najljepši dar biti sama vaša prisutnost i lijepe uspomene koje ćete stvoriti tijekom druženja.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.