Stavi svoju privlačnost na mjesto kojem pripada

privlačnost

Što je više brisala sebe svojevoljnim žrtvicama, to je više postajala produhovljeno lijepa

Tako bi prošla ispred ogledala i obično uvukla trbuh, namještala se u pozi u kojoj je samoj sebi dobro izgledala. Prebacila bi kosu na jednu stranu, pomalo razbarušeno. Onda bi joj se to baš svidjelo pa bi pokušavala udariti selfi. S lijeve strane. S desne. Od gore nekako najmršavije ispadne. Još samo zadnji touch – napučene usne, predimenzionirane baš poput YouTube-cure koja ima dva milijuna lajkova.

Jednom je odlučila odreći se pretjeranog uživanja u vlastitom izgledu. To nije značilo da se prestala lijepo odijevati, šminkati i da ponekad ne bi stavila neki dobar parfem. Ona je jednostavno odricanje od užitka u vlastitoj ljepoti, počela svojevoljno podnositi na neke posebne nakane. Pogled i misao zaustavila bi onog trena kada je pronašla svoj put do samoobožavanja. I rekla tiho, ponavljajući za svojom savjesti koja je napokon nadjačala svijet: „Daj mom suprugu da nekako posebno uživa u tome tijelu sutra, u trenucima sjedinjenja, a ja ti,  Gospodine, kao molitvu za to prikazujem ovu malu žrtvicu odustajanja od predugog uživanja u svom izgledu. Ili, odričem se na slavu Božju i kako bih pokušala barem malo manje biti ohola.“

Odricanje od misli užitka pogleda na sebe samu

A to svako odricanje, dok nije primjećivala, preobražavalo se u neku toplinu, poseban sjaj kojim je Bog zauzimao Njezinu pojavu. Postajala je sve ljepša na neki Božji način. Na neki, ne požudan, nego pristojan. I ne zavodnički, nego svjedočeći.

Što je više brisala sebe svojevoljnim žrtvicama i pristancima, to je više postajala lijepa na način kako je lijepo svjetlo. Ili ruža. Ili šuma. Prirodno, jednostavno i nježno.

Jer sve ono čega se iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu odričemo na ovoj zemlji, postaje cvijeće, postaje neprolazno i jedino to, upakirano, možemo ponijeti u nebo jednom kad dobijemo taj poziv.

Uređuj se za svog supruga, a ne za svijet

Draga suprugo, želiš li zračiti ljepotom ljepšom nego si je imala kao djevojka, stavi svoju privlačnost na mjesto kojemu ona pripada. I budi lijepa svom suprugu, uređuj se posebno za njega. A ne za svijet ili kako bi ispunjavala isključivo sebe samu. Ne propuštaj i ljepotom tijela učiniti dobro djelo. Svojim izgledom ljubi bližnjega svoga, svojega u dobru i u zlu, jer Bog te obdario ženstvenošću da mu raduješ srce, to je talent što prolazi kroz tebe, a poklonjen od neba za njega.

Sam Bog uživa kada se ti uređuješ svom mužu za ljubav

Draga suprugo, sam Bog uživa kada se ti uređuješ svom mužu za ljubav; i samom dragom Bogu je ugodno kad on svojim nježnim pogledom poželi svoju ženu. Svoju četrdesetogodišnju višerotkinju sijedih vlasi, koja još uvijek obori njegovu pažnju dubinom očiju i posebnom vedrinom, posebnim stasom – baš njegovim, makar taj stas imao stotinu kilograma.

Voli ga pred ogledalom, dok voliš kako se uređuješ. Zašto se baš u trenutku dok se češljaš ili dok nanosiš dnevnu kremu na lice, ne bi pomolila svom Ocu da budeš posebno privlačna svom najdražem, svom mužu? Da Gospodin podari žar kojim će nagraditi njega tvojim tijelom, tvojim potpunim predanjem, a tebe njegovom toplinom?

Kad te jednom navečer zamoli da ti pomiriše kosu, ne bježi spremati suđe

A, kad ti onda navečer da naslutiti želju da pomiriše tvoju kosu, ne bježi odmah spremati suđe. Ostavi sa strane uvijek prevažan posao, pa se opusti  i uživaj. Ljubi svoga čovjeka najsnažnije na svijetu i grli te ruke jer su samo tebi darovane, samo tobom namirisane. Za tebe su stvorene, da te njeguju i čuvaju; da te miluju i predaju ti se. Ne odbacuj svog muškarca!

Kad tog dana siđe dar s Neba i ti počneš biti nanovo, nekako dublje lijepa, budi to svome mužu. I raspusti svu ljepotu samo njegovom pogledu, a za svijet stavi pokrivenost. Ljepotu na drugačiji način. Pokrij se znakom križa kada izlaziš iz svog doma. I promisli koliko sam u ovom lijepa za supruga, a koliko za svijet? I tad prekrij sve ono što je svijetu, da se umnoži što je za supruga. I ne reci više Zadovoljna sam, sama sam sebi draga i dovoljna ili Dobro se osjećam jer svi to primjećuju. Nemoj, nego gledaj još više od toga. Budi draga skrovito, poput biblijskih žena, baš za onog svog jedinog muškarca i udovolji mu da ga koračić više time ljubiš.

Tvoja ženstvenost je skriveni talent koji možeš otkopčati i darovati se

Jer tvoja ženstvenost je skriveni talent koji možeš otkopčati navečer, kada zaspu djeca i približiti se tijelu svoga tijela. Tada daruj svu ljepotu i ne zakopavaj dar. Razveseli dragog Boga pristajući svom muža u zagrljaj. I ne misli tada Da me sada svijet primijeti, kao da te vuče napučiti usne i slikati neki selfi u zagrljaju. I ne misli Da u očima svijeta mogu izgledati istaknuta i uspješna. Nego Neka budem divna njemu jer on je samo moj i ja sam samo njegova. To će te štititi od oholosti koja se ponekad i preko najljepših darova s neba  provuče i uvuče u misao pa ispliva gdje ne treba. Primjerice, preko dara kao što je predivna ljepota ženskog tijela, može nam se dogoditi da isključivo samu sebe pretjerano u tome slavimo.

Reci: Uredit ću se za Isusa i na radost svome mužu. I budi u radosti, rasti u nesebičnoj, predanoj ljubavi. Ustraj u poniznosti i u nježnosti. A ono na vani? Ostavi Bogu da on pokriva ili pokaže kako Mu je na volju.

Draga sestro, baš kao što je preporučio sveti Ivan Pavao II., i ti načimaj svoj brak svaki dan! I što češće ga grizi i konzumiraj jer Božja blizina silazi s neba u prebivanje između muža i žene. Zato grli, uređuj se i pusti Bogu da siđe između vas dvoje i da djeluje.

Molitva supruge za seksualnu privlačnost

Dopusti mu, Gospodine, da uživa u meni. Daj mi ljepotu koja će mu srce sladiti i svu ljupkost i draž da se svaku večer zagrljeni na počinak otpraćamo. I daj mi, Gospodine, divan stas po njegovom oku oblikovan da ga veselim u našim nježnim zagrljajima.

Molim te, Gospodine, da naše „jedno“ postaje „jedno s tobom“. Daj meku kožu i neodoljive usne, daj mi mirisnu kosu koja će ga milovati i ruke koje će ispunjavati tjelesne želje. Daj da se volimo međusobno!

Nagradi mi ga, pa pomozi meni da mu više ugađam i da mu čitam misli i ljubim ga svim srcem svojim.

Daj mi veliku nesebičnu ljubav da mu se podložim, da mu se ne uskratim, da ga ljubim svim svojim bićem kada se poželimo.

Daj nam želju – da se žarko želimo- i daj ga nagrađuj, već ovdje ga nagrađuj, za svako odricanje i svaku pokoricu, za svaku iti malu borbu u čistoći i vjernosti našoj ljubavi, u nastojanju da mu budem samo ja njegova žena u srcu.

Molim te dopusti da preko mog tijela, duše i srca, može primati blagoslove i ono stostruko što si obećao svojim pravednicima još ovdje na zemlji. Amen.

Marija Grgić – Žena Vrsna


Foto: Pexels.com

Marija Grgić
Marija Grgić

Gospodin joj je providio muža i njihovom braku poklonio petero djece. Uz brigu o svojoj obitelji, uređuje portal Žena vrsna što je svakodnevno ispunjava milošću. Jednom ranije u životu postala je magistra matematike i fizike. Osluškujući Božju prisutnost u svakodnevici, voli pisanjem hvatati sjećanja na Ljepotu.