Svadba iz snova – ideje za inspiraciju

svadba iz snova

Već smo dobro zagazili u sezonu vjenčanja i veselili se zajedno s našim mladencima. Ako znate nekoga tko svoje vjenčanje tek planira, ili ste to pak vi, ovo bi vam mogao biti koristan članak. Vjerujem da među vama ima onih koji svemu vole dati dašak svoje osobnosti, biti kreativni i uštedjeti. Donosimo neke ideje koje bi vam mogle pomoći da vaša svadba bude posebna. Inspirirajte se!

Pozivnice za vjenčanje

Pozivnice

Nakon što ste dogovorili datum i mjesto vjenčanja, odabrali restoran, glazbu, možete se baciti na izradu pozivnica. Pozivnice možete izraditi i sami. Ako trebate još ideja, Pinterest je prava riznica! Samostalno izrađivanje iziskuje puno vremena i strpljenja, ali izradit ćete ih vlastitim rukama i pri tome najvjerojatnije uštedjeti.

Svadba je za mladenku najposebnija

Vjenčanica

Drage udavače, od srca vam preporučujemo da za dan svog vjenčanja izaberete čednu vjenčanicu jer je vaše tijelo hram Duha Svetoga i kao takvoga ga moramo poštivati. Ako je ne možete naći, možete je dati sašiti.

FrizuraFrizure iz snova također možete pronaći na Pinterestu i odabrati onu koja bi najbolje pristajala obliku vašeg lica.

Svadba u dvorištu – „Dobro nam došli”

Uređenje okućnice je također nešto čime možete popraviti dojam i iznenaditi uzvanike.

Prilaz

Tako, primjerice, možete „označiti” prilaz mladenkina dvorišta – balonima, svijećama, srcima…

svadba, dobrodošlica, vjenčanje

U dvorištu možete postaviti znakove dobrodošlice, neke posebne ukrase pa čak i fotografije iz svoje mladosti.

veo, svadba, vjenčanje

Vrata kroz koja će mladenka izaći možete ukrasiti velom. Zgodna ideja, zar ne?

svadba, baloni, vjenčanje

Koje još slavlje, pa i svadba, može proći bez balona? Malo vještije ručice bi mogle načiniti divne ukrase od balona.

svadba, baloni, vjenčanje

A što kažete na ovaj motiv mladenaca načinjen od balona? Ideju s prve slike sam sada prvi put vidjela i baš mi se sviđa jer je jednostavna i elegantna.

Dolazi mladoženja

svadba, vjenčanje, automobil

Kod nas je običaj da mladence vozi kum i onda njegov automobil bude posebno lijepo ukrašen. Ovo su samo neke od ideja koje su mi se baš svidjele jer ja volim jednostavnije. Na Pinterestu postoji bezbroj ideja; od skromno i jednostavno ukrašenih do bogato nakićenih automobila.

svadba, vjenčanje, buket

Mladoženja će mladenki uskoro predati buket. Birate li ga same ili dopuštate svom zaručniku da bira umjesto vas i da vas iznenadi?

svadba, vjenčanje, reveri

Prije su se uzvanici na svadbama kitili ružmarinom, a danas se kite uglavnom umjetnim cvijećem. Revere također možete sami izraditi.

Svaka svadba ima vrijeme za slikanje

svadba, vjenčanje, pozadina za slikanje

Sada kada je mladoženja stigao, predao buket, mladenka ga zakitila, vrijeme je za slikanje dok je još dan. Možete si urediti poseban kutak za slikanje i tako si osigurati lijepu pozadinu na fotografijama s vašeg vjenčanja.

Uređenje crkve

svadba, vjenčanje, uređenje crkve

Ako vam župnik dopusti, možete ukrasiti klupe i klecala. Dogovorite se s njim kako biste osigurali (a onda i poklonili) cvijeće za oltar i možda ispod ambona.

Prstenje

svadba, vjenčanje, prstenje

Vjerujemo da ste si odabrali ono prstenje koje vam se najviše svidjelo. Moj suprug i ja smo sami sebi izradili motiv u Gimp-u, isprintali i odnijeli našem zlataru koji nam je točno to ugravirao u prstenje. Naše prstenje ima pleter i s prednje strane ribu – riba je okružena pleterom. Bila nam je želja ,kad već nosimo pečat na ruci, da na njemu bude ono što je nama bitno; riba kao kršćanski simbol (Isus Krist, Sin Božji i Spasitelj) i pleter kao simbol starohrvatske kulture. Dakle, Bog i domovina.

E sada, u čemu čuvati/nositi prstenje? Osim jastučića za prstenje, naišla sam na još zgodnih ideja, a vjerujem da ćete i vi naći neku koja će vama najviše odgovarati.

Raspored sjedenja

svadba, vjenčanje, raspored sjedenja uzvanika

Ukoliko se odlučite raditi raspored sjedenja, možda vam ove ideje budu zanimljive. Umjesto uobičajenog (i pomalo dosadnog) načina ispisivanja imena na običnom papiru, pokušajte to uokviriti. Zgodno je i ubaciti koju fotografiju na popis. Ovo je samo jedan od detalja kojim vaša svadba može postati posebnija.

Uređenje unutrašnjosti restorana

svadba, vjenčanje, stolice

Ako možete birati boje i način ukrašavanja stolova, evo neke ideje. Obično stolice u svadbenim dvoranama budu u bijelom, a možda vas inspiriraju i ove ideje.

svadba, vjenčanje, ukrašavanje stola

Ukrase za stolove zaista možete izraditi sami. Potrebne su vam staklenke, cvijeće, trakice, komad drveta i za čas ćete načiniti rustikalne ukrase.

svadba, vjenčanje, čaše

Neće baš čaše svih uzvanika biti ovako ukrašene, ali bi mogle biti čaše za mladence i kumove.

svadba, vjenčanje, čaše, boce

Možda poželite posebno ukrasiti i sačuvati pribor s kojim ste prvi puta kao bračni par zajedno rezali tortu. Boce također možete prigodno ukrasiti.

Svadbena torta

vjenčanje, torta

Što je svadba bez svadbene torte? Torta je vrlo bitna. Osim što je važno da je ukusna, važno je i da bude vizualno privlačna.

Svadba ostavlja lijepe uspomene

vjenčanje, otisci prstiju

Bila sam na svadbi dragih prijatelja i oni su imali ovu ideju. Kad bi uzvanici pošli doma, ostavili bi poklon/kuvertu i otisak svojih prstiju. Mladenka je na platnu nacrtala stablo, a mi smo ostavljali otiske koji su predstavljali lišće. Danas im ta uspomena visi u dnevnom boravku i budi lijepe uspomene.

vjenčanje, čuvanje uspomena, buket

Naletjela sam i na ove divne ideje kako sačuvati svadbeni buket! Genijalno! Ako ne budete bacale svoj buket, hoćete li ovo isprobati?


Suzana Džeko – Žena Vrsna
Foto: Pinterest, TeiTo

Suzana Džeko
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) troje vesele dječice. Gnijezdo su svili u baroknom Varaždinu. Urednica kategorije Dan po dan, voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Trudi se biti žena i majka po Božjem naumu, zahvalna što ju je Gospodin stavio na ovaj put. Uz diplomu magistre informatike, izabire karijeru mame kod kuće i u tome uživa cijelim bićem.