Tribine „Istina o Istanbulskoj“: „Što nam se to kuha?“

„Istina o Istanbulskoj“

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ počela je organizirati predstavljanja diljem Hrvatske. Krajem studenog i početkom prosinca održane su tribine i stručni skupovi u Dubrovniku, Osijeku, Slavonskom Brodu, Đakovu, Vinkovcima i Zagrebu.

Predstavljanja diljem Hrvatske

Na tribinama su govorili predstavnici građanskih udruga koje su pokrenule inicijativu: Kristina Pavlović i Ladislav Ilčić (Glas roditelja za djecu – GROZD), Vice Batarelo i Ivan Mihanović (Vigilare), Stjepo Bartulica (Centar za obnovu kulture), Anamarija Čondor (Hrvatsko katoličko liječničko društvo), Matija Grgat (Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika), te stručni suradnici i voditelji programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR (Ivana Mandić, Marija Ćurlin, Maja Fabris, Ivana Marić, Josipa Hrehorović i dr.). U inicijativu se do sada uključilo više od 20 udruga.

Inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ planira i dogovara ukupno 50-ak tribina u većim gradovima i mjestima u Hrvatskoj.

Djeca u vrtićima i školama bila bi ratifikacijom Istambulske konvencije izložena ideološkim pritiscima, a roditeljima uskraćeno pravo slobodno odlučivati o odgoju svoje djece

Cilj tribina je upoznati hrvatske građane s time što bi Istanbulska konvencija značila za Hrvatsku ako bi se ratificirala. Iako njeni zagovornici u javnosti ističu da se ona bavi isključivo sprečavanjem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, prešućuju ili negiraju da je u nju infiltriran neznanstveni pojam „roda“ i rodna ideologija. S obzirom na izričite zahtjeve Konvencije da se tzv. rodna pitanja uvedu, ne samo u hrvatske zakone, već i u obrazovanje, medije i sve ostale aspekte društva i života, izvjesno je da bi djeca u vrtićima i školama bila izložena ideološkim pritiscima, a roditeljima uskraćeno pravo da slobodno odlučuju o odgoju svoje djece. To pokazuju brojni primjeri u zemljama u kojima je rodna ideologija već uzela maha.

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ želi i zalaže se za što bolju i učinkovitiju zakonsku zaštitu žena od nasilja, stoga predlaže da Hrvatska iskoristi pozitivne dijelove i dobra rješenja iz Konvencije, ali ne i da ratificira Konvenciju kojoj očito nije (jedini) cilj borba protiv nasilja.

Više o građanskoj inicijativi na www.istinaoistanbulskoj.info.

[envira-gallery id=”8778″]

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“

 

 

Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.