Zašto nemamo dovoljno vremena?

pomoć

Kako usporiti i imati više vremena?

Prezauzetost nas sprečava uživati u našim životima, u našim obiteljima te u samima sebi. Vjerovale ili ne, postoje navike, aktivnosti i misli koje nas drže dalje od toga da imamo dovoljno vremena.

1. Zauzete ste, ali ne i produktivne

Biti „u poslu“ se smatra znakom časti. Trčanje od aktivnosti do aktivnosti čini nas važnima, ali u stvarnosti, mi samo trčimo iscrpljivanju samih sebe.

Pobrinite se da ostvarujete ono što želite postići uistinu radeći!

2. Uspoređujte svoj uspjeh s uspjehom drugih

Radite li to što radite, jer je to važno VAMA? Nemojte brinuti o drugima!

3. Ne primjenjujete stečeno znanje

Zabavno je čitati „Kako…“ članke i „Učinite sami“ postove, ali možda ne želite potrošiti svoje vrijeme čitajući ili gledajući ono što nećete primijeniti, tj. provoditi. Ako je to nešto što će vam olakšati stvari u životu, učinite to!

4. Težite savršenstvu

Možda se radi o dizajnu vašeg bloga, nekog trenutnog projekta ili izgleda vašeg dvorišta. Što god bilo, „savršeno“ je precijenjeno. „Dovoljno dobro“ je dovoljno dobro za većinu stvari u životu!

5. Imate previše izbora

Dopustite si ograničenja. Pogledajte dva mjesta za odmor, kupujte u manjem dućanu umjesto u velikim trgovačkim centrima i očistite ormar od stvari koje niste nosili.

6. Priznajte da vam je potrebna pomoć

Nismo „Super žene“. Trebamo pomoć, stoga jednostavno to priznajte! Uključite u pomoć svoju djecu, obavijestite svog supružnika da vam treba pomoć ili zaposlite pomoć ako je to potrebno i moguće.

7. Ne možete reći „NE“

Ako se osjećate napeto, postavite odgovor NE kao zadani, za sada. Svijet neće stati, obećavam.

8. Ne brinete se o sebi

Tjelesno, mentalno, emocionalno, iscrpljeni ste. Pronađite neke stvari koje možete učiniti kako biste napravile razliku upravo sada. Jeste li pojele ručak? Koliko vode ste danas popile? Kada ste sinoć otišle u krevet?

Po kojim točkama ste krive? Koje su druge stvari za koje mislite da nam kradu vrijeme?


The Stressed Mom
Prevela: Venka Tolić
Foto: Uroš JovičićUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!