Moliti za svog budućeg supruga

Moliti za budućeg supruga

Čekate li gosp. Pravog da vam pokuca na vrata? Jeste li se zavjetovali da se nećete nikad udati osim ako vam Bog ne stavi savršenog supruga točno pred nos? Ja jesam.

Ono što je prije nekoliko godina izgledalo kao savršen plan sada je dobilo potpuno drugačije svjetlo. Nedavno sam shvatila da je izjava kako odbijam biti na raspolaganju zapravo više obrambena prepreka nego jako produhovljena objava.

Strah otežava djelovanje Božje volje

Morala sam obaviti ozbiljan razgovor sama sa sobom i otkriti je li strah zapravo razlog takvog stava.

Stvar je u tome da je to sve isto… strah od vezivanja, strah od odbijanja, strah od neuspjeha. Sve je to strah i može se unutar nas duboko ukorijeniti i prije nego što to shvatimo, a istina je da je mnogo lakše prebaciti na Boga krivnju za svoj nedostatak uspjeha. I reći: „Mora da je nije Njegova volja da se udam.“

Kada sam se napokon suočila s ovim činjenicama, okrutna je istina bila ta da štogod u svom životu nisam imala vjerojatno bilo zbog toga što se nisam otvorila da to prihvatim.

Otvoriti se za prihvaćanje Božje volje

Došla sam do zaključka da ako nisam poslušna Božjem vodstvu tada su vrlo slabe šanse da će se moj put ispreplesti s putem mog budućeg supruga kojeg mi je On pripremio. Djelovala sam u vjeri.

Ponekad vas Bog navodi da napravite korak tako da On može nekoga staviti na vaš put.

Jednom sam poznavala osobu koja je savršen primjer za to. Prije mnogo godina je izjavila da će se udati ako joj Bog nekoga pošalje. Problem je bio što je rijetko izlazila. Kada je otišla u mirovinu, ostala je kod kuće i sva se predala svojim hobijima i ručnim izradama.

Nema u tome ništa loše ako je to život kakav si je poželjela. Problem je bio što to, zapravo, nije bio.

Oduvijek je željela supruga i prijatelja te je tražila od Boga da joj pošalje nekog da s njim dijeli život, no ostala je sama mnogo godina. Počela se osjećati usamljeno i ogorčeno čekajući Boga da djeluje.

Vjerujem da je Bog bio s druge strane vrata, čekajući da ona napravi onaj prvi mali korak vjere.

Bog želi našu vjeru

Naravno da je Bog savršeno sposoban poslati vam supruga na ulazna vrata, no budimo iskreni, većinom ono što on želi od vas jest vjera.

Biblija kaže u Hebrejima 11,6: „A bez vjere nemoguće mu je ugoditi…“.

Iskreno, čekajući Boga da vam pošalje nekoga na vrata, nije vjera.

To je strah. A to je upravo suprotno od vjere.

Uzmimo za primjer Nou. Da je rekao: „Bože, samo ću sjesti ovdje sa svojom obitelji i uživati u vremenu što nam je preostalo. Vjerujem ti da ćeš mene i moju obitelj izbaviti iz ove poplave o kojoj mi govoriš. Dobro? Odlično.“

Što bi se bilo dogodilo?

Vjerojatno bi se sa svima ostalima utopio jer bi djelovao u strahu, umjesto u vjeri. Zvuči ispravno, zar ne? Prema mom scenariju, misliti da će on jednostavno vjerovati Bogu da će ga dohvatiti i iščupati iz silovitih pljuskova zvuči produhovljeno, no Bog mu je već rekao što da napravi da bi bio izbavljen.

Njegov je zadatak bio imati vjere da ga Bog vodi u pravom smjeru i slušati.

Ne budite poput ove izmišljene verzije Noe ili poput prijateljice koja se zabarikadirala unutar svoje kuće. Budite poput pravog Noe! Iskoračite u vjeri. Dopustite Bogu da vas izvede izvan vaše sigurnosti i ugodnosti. Nikad ne znate… vaš budući suprug vas možda čeka upravo iza ugla!


Cheri Read – The Praying Woman
Prevela: LR
Foto: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!