Oznaka: Meditacije

navigacija

Vjera je čudesna navigacija

Ne možeš ostati u fotelji ili u svojem malenom svijetu, već krećeš na put na kojem doživljavaš puno radosti i na koncu toga puta susrećeš Stvoritelja koji te nagrađuje plaćom koju ovaj svijet ne može dati, a to je Život vječni!

jedinstvena

Jedinstvena si

Znaš li koliko si posebna? Znaš li da se ne moraš uspoređivati s drugima? Ne, zato jer te Bog takvu voli, takvu te stvorio. Stvoritelj je htio da budeš upravo takva, jedinstvena, neponovljiva.

ljepota križa, patna, povrijeđenost

Ljepota Križa

Stvoreni smo za radost, ali jesi li ikada razmišljala o tome da i križ može biti radost? Radost sudjelovanja u patnji Kristovoj. Dok pripremaš svoje srce za događaj muke Gospodina našega Isusa Krista, promišljaj o ovome.

stariji sine

Stariji sine, imaš li hrabrosti moliti da se tvoj brat vrati?

Kad zamišljaš kraljevstvo nebesko, postoji li neka osoba koju tu nikako ne bi mogao smjestiti? Jesi li otpisao neke ljude? Imaš li hrabrosti, stariji sine, moliti da se tvoj brat vrati? Neka ti ovo bude ispit savjesti da spoznaš za koga trebaš još žarče vapiti Gospodinu.

ljepotu

Odluči se za Ljepotu

Tako često u svojim brigama i obavezama zaboravimo u svakodnevici tražiti Ljepotu. Zaboravimo da Bog želi da budemo radosni. Ne mora sve u životu imati ozbiljnu, zabrinutu notu. Smiješ još ponekad biti dijete.