Oznaka: Obrazovanje kod kuće

knjižnicu

Idemo u knjižnicu! – Siječanj 2019.

Odlazak u knjižnicu pretvorite u malu obiteljsku radiciju, mjesečni ritual, naviku bez koje ne možete. Jednom kad uđete u svijet mašte, spoznaja i učenja, više nećete biti isti. Između mnogih vrlina kojima možete naučiti svoju djecu, radost čitanja je zasigurno prvi vrhu. Poslušajte savjete iskusnih majki – čitačica.

tradicija je dom, zena, majka, zena vrsna

Natalia Sanmartin Fenollera: “Mjesto na kojem se prenosi tradicija je dom”

Donosimo vam intervju s Nataliom Sanmartin Fenollera, španjolskom novinarkom i novom književnom zvijezdom. Njen prvjenac Buđenje gđice Prim, koji je prošle godine izašao i na hrvatskom u izdanju nakladne kuće Verbum, postigao je izniman uspjeh u svijetu. Kroz topao i privlačan roman Natalia na nenametljiv način progovara o velikim i dubokim temama koje su važne za svaku ženu, posebno majku. Otkrijte o čemu smo razgovarale!

vježbe pamćenja, poboljšanje memorije, učenje

Vježbe pamćenja i drugi savjeti za bolju memoriju

Ljudski je mozak poput računala, zato je važno razvrstati ono što pamtimo, poput razvrstavanja datoteka. Informacije koje želimo zapamtiti moramo kodirati kako bi ušle u našu dugoročnu memoriju, a za to koristimo mentalne mape i mnemotehnike. Donosimo tri najvažnija savjeta za poboljšanje kapaciteta memorije: