Oznaka: Razmišljanja

Predragocjena li dara drva križa!

Predragocjena li dara drva križa!

O predragocjena li dara križa! Gle, kakva li na pogled sjaja! Drvo je to koje rađa životom a ne smrću, koje svijetli a ne mrači, koje uvodi u Eden a ne izvodi; drvo na kojem je Krist kao kralj uzjahavši četveropreg uništio đavla, koji imađaše vlast smrti, i ljudski rod oslobodio iz ropstva silnikova.

među nama, razmišljanje, na granici

Na granici

Imate li ponekad osjećaj kao da hodate na granici? Na granici shvaćanja, na granici izdržljivosti, na granici smisla? Kako nastaviti dalje?

među nama, strah, budan noću, razmišljanje

Budan noću

Otkuda zastrašujuće misli? Znamo li uzrok? Kako se boriti s njima? Ako još niste dobili ovu bitku, doznajte tko je Tješitelj i Snaga.

Vjera, Najveća ljubavna priča, Sveta obitelj

Najveća ljubavna priča

Najveća ljubavna priča nije ona iz bajki već iz našeg života, ona u kojoj se rodio naš Spasitelj i dao nam priliku prihvatiti Njegovu ljubav.

Sveci među nama

Sveci među nama

Tražeći velika čudesa ili očite znakove često propuštamo vidjeti ono što je pred nama. Svjedoci vjere i pouzdanja u Isusa Krista žive među nama. To su naša braća, sestre, susjedi, rođaci. To su „obični ljudi“ koji nose radost življenja i nade. Takva je i ova majka.

Cvijet u šaci

Cvijet u šaci – slušaj svoje dijete

Oduzimaju li nam površni razgovori trenutke s našom djecom? Trenutke koji su samo sad i uskoro ih neće biti. U razmišljanju o jednom svakodnevnom trenutku autorica nas potiče da cijenimo ono što nam naša djeca nude i da im uzvratimo ljubavlju.