Dopusti sebi jedno jutro svu milinu ovoga svijeta

jutro

Draga majko,

užurbana i požrtvovna, dopusti jedno jutro svojoj djevojčici da se nasloni na tvoje srce. I ostavi sve drugo što nije pogled u dubinu zelenih očiju. I ostavi na policama prašinu neka praši, a ti miluj te petomjesečne prstiće, ti ljuljuškaj treptaj malog tijela na svojim prsima. I pomazi je. Prijeđi tiho preko njenih obrva i tjemena, kao zraka sunca kojom Stvoritelj mazi svoje stvorenje kada želi da još malo poraste.

Promatraj i upijaj. Dopusti sebi jedno jutro svu milinu ovog svijeta i zahvali Mu.

Ti si majka nebeskog bića. Ti si pomoćnica divnog Božjeg umijeća da umijesi čovjeka od ništa i malo ljubavi, malo kože i kostiju, malo oca i malo majke.

Ti si mama! Njeguj to svoje biće stvarajući oko njega prostore neba. Okruženje međusobne ljubavi jedne obitelji. Utišaj svu buku ovog svijeta i pojačaj srce.

Neka tvoja djevojčica sniva uz glazbu srca. Neka raste na simfoniji kucanja jedne obitelji koja gradi njeno djetinjstvo ljubeći nebo na zemlji.

Promatraj divno Božje stvaralaštvo ostavljeno na ovim malim očima, anđele koji spavaju na kapcima tvoje petomjesečne kćerkice i zapjevaj hvala.

Molitva zahvale Gospodinu

Hvala ti, predivni moj Tatice, što si ovoliku ljepotu povjerio bas našoj obitelji. Osnazi mene i njenog tatu da je njeguje cjelovima dobra. Suzama da se brinu. Rukama da je sklopljene podignu, da prohoda, da potrči, da poleti ovim svijetom u slobodi djeteta Božjega.

Hvala ti, Oče Nebeski, na povjerenju. Hvala ti na vremenu. Hvala na rukama.

 Neka mojim slabim tijelom, duhom i dušom poteče blagoslov roditeljske mudrosti; da obodrena Tobom, Ti preko mene, možeš ulijevati sveto u ovo malo tijelo, da možeš obasjati ljubavlju tišinu dječjeg sna. Evo, posluži se sa mnom! Pomozi mi da budem mama po Tvom naumu!

Amen.


Marija Grgić – Žena vrsna
Foto: Chad Madden – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Marija Grgić

Gospodin joj je providio muža i njihovom braku poklonio petero djece. Uz brigu o svojoj obitelji, piše za portal Žena vrsna što je uvijek ispunjava milošću. Jednom ranije u životu postala je magistra matematike i fizike. Osluškujući Božju prisutnost u svakodnevici, voli pisanjem hvatati sjećanja na Ljepotu.