Bog je odabrao tebe

odabrao

Oduvijek sam voljela priču o Božiću. Postoji nešto u toj prekrasnoj priči o anđelima, pastirima, mudracima i o tom posebnom djetetu koje se rodilo da bi spasilo svijet. Sada, kao zrela osoba, cijenim Božić još i više, a kao majka intenzivno razmišljam o ulozi koju je Marija imala.

Marijina uloga i njezin vjera

Možete li zamisliti da ste upravo ta žena koju je Bog odabrao da donese Njegova jedinca na ovaj svijet? Marija se morala suočiti s činjenicom da je trudna (kao djevica), a nije u braku. Morala je u visokoj trudnoći putovati zbog popisa stanovništva da bi u konačnici rodila svoje dijete u štali jer nije bilo ni jednog drugog mjesta za nju. Možete li zamisliti koliko je to tada bilo teško?

O čemu je Marija razmišljala?

Zasigurno znamo da je povjerila Bogu svoj život i okolnosti u kojima se nalazila. Imala je veliku vjeru i čast da bude žena koju je Bog odabrao za ovu nevjerojatnu ulogu. Znamo koliko je bila uzbuđena kada je posjetila Elizabetu.

Iako nas Bog nije izabrao da podignemo Njegova Sina, odabrao nas je da budemo majke Njegovoj djeci. Svako dijete koje nam je Bog podario nije nikakva slučajnost, bilo da je majka rodila svoje dijete ili ga posvojila, bilo da ga je udomila ili prihvatila na bilo koji način. Djecu nam je podario Bog i On ima plan i za majku i za dijete.

Dogode se mnogi dani kada ne uspijevamo kao majke. Imamo loših dana, kuća je u neredu, a djeca se ne ponašaju primjereno. Jedno za drugim pada u vodu i prije nego što se snađemo, obuzme nas obeshrabrenost i osjećamo se poraženo.

No, podignite glavu, Bog je tu i On vas je odabrao da budete majka svoje djece.

On će vam dati snage da ispunite svoju majčinsku ulogu baš kao što je to i Marija učinila. Privijte se uz Njega svakoga dana i vjerujte Njegovim obećanjima.

Majke, vi podižete Kraljevstvo nebesko! Koja je to čast i privilegija!


Angela Richter – The Better Mom
Prevela: LR
Foto: KEEM IBARRA – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!