Dani zajedništva u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove

zajedništva

Klanjateljice Krvi Kristove pozivaju sve mlade u samostan Marije Suotkupiteljice,  10.-12. svibnja na druženje.

Metodom bibliodrame mladi će imati priliku razraditi temu: “Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!” (Iv 6, 68).

Što je bibliodrama?

Bibliodramaje sve ono što ljudi doživljavaju jedni s drugima i s Bogom ili što bi tek mogli iskusiti i doživjeti. Stoga se u bibliodrami naglašava važnost osobnog životnog iskustva i osobno doživljavanje biblijskog teksta srcem, ušima, rukama i intelektom. Na ovaj se način biblijske tekstove i teme sagledava u kontekstu aktualnih društvenih i vjerskih pitanja, povezujući ih s prigodnim iskustvima i životnim pričama sudionika bibliodramske skupine. U toj interakciji dolazi do živog susreta između pojedinca, grupe i biblijskog teksta –među najvažnijim pravilima su diskrecija i međusobno uvažavanje. Bibliodrama je kreativan i spontan proces.

Svakom čovjeku, koji je „zdrav“ rođen, dana je mogućnost kreativnosti i spontanosti. (Moreno, 1988.).

Cilj ovog druženja je pomoći mladom čovjeku na njegovom životnom putu u traženju, razlučivanju i prepoznavanju Božjega plana za njegov/njezin osobni život i život u društvenoj i crkvenoj zajednici.

Saznajte više detalja ili se prijavite na kontakte navedene niže na plakatu:


 

Lea Potočar – Žena vrsna
Foto:James Baldwin – Unsplash

Lea Potočar
Lea Potočar

Apsolventica je psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Član je molitvene zajednice Božja Pobjeda. Vedra djevojka otmjene duše koja se trudi svakodnevno rasti u vrsnosti, brusiti darovane talente i napredovati u svetosti po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.