„Gradimo kulturu života“ – poziv na Večer dobročinitelja inicijative „40 dana za život“

večer donatora

Kroz veljaču i početak ožujka u Hrvatskoj će biti održano 7 Večeri dobročinitelja u 6 gradova, za inicijativu „40 dana za život“ i udrugu „Hrvatska za Život“. Cilj ovakvih susreta je slavlje života i prikupljanje novčanih sredstava za ostvarivanje ciljeva udruge pod nacionalnim geslom „Gradimo kulturu života“.

Prilika za zajedništvo i slavlje života

Neki od ciljeva su proširiti apostolat za život u nove gradove, povećati brigu za trudnice i očeve, širiti program o predbračnoj čistoći i program za liječenja rana pobačaja. Također, među ciljevima je i otvoriti nova savjetovališta i Centre za život, podignuti spomenik nerođenima u Velikoj Gorici i spomenik na Ovčari ubijenoj trudnici Ružici Markobašić za vrijeme Domovinskoga rata.

„Želimo graditi kulturu života o kojoj je govorio sv. Ivan Pavao II., ustoličiti je u hrvatskom narodu. Kultura života obuhvaća cjelovit pristup u odnosu prema začetoj djeci i čuvanju dostojanstva majčinstva i očinstva kroz osvješćivanje o ljepoti i dragocjenosti života i konkretne načine djelovanja.“, ističu organizatori. „Ovo je prava prilika za zajedništvo i slavlje života. Potičemo sve ljude dobre volje da se odazovu i dođu s obiteljima, prijateljima, poslovnim partnerima, ali i s djecom jer osigurano je i čuvanje djece koju očekuje i dar iznenađenja.“

Promotori kulture života, odnosno evangelizatori života, majke su i očevi s iskustvom pobačaja te majke i očevi koji su donijeli odluku za život. Majke Dalia, Antonela i Marinela će tako u nekim gradovima posvjedočiti u kojoj su se muci nalazile i kako im je Inicijativa pomogla donijeti odluku za život. Dr. Ivan Zmijanović pričat će o pobačajima sa stajališta liječnika, što ga je nagnalo da prestane raditi pobačaje te kako danas svjedoči za život i pomaže majkama da odustanu od pobačaja. Uz bogati glazbeni program predsjednik Ante Čaljkušić će iznijeti plan i program rada za 2019. godinu i progovoriti o širenju kulture života.

Večer dobročinitelja u 7 hrvatskih gradova

Rezervirajte datum jer Vas očekuje istinsko oduševljenje na susretu darivanja koji osigurava ostvarivanje plana gradnje kulture života u Hrvatskoj:

Zagreb, 15. i 16. veljače (hotel Westin, 20h)

Čakovec, 21. veljače (hotel Park, 20h)

Slavonski Brod, 22. veljače (restoran Carpe Diem, 20h)

Osijek 28. veljače (hotel Silver, 19h)

Split, 1. ožujka (hotel President, u Solinu, 20h)

Dubrovnik, 2. ožujka (restoran Mimoza, 19h)

Osigurajte mjesto za sebe, svoju obitelj i prijatelje pozivom ili porukom (puno ime, prezime, grad i datum) na jedan od brojeva: 099 883 2760 (Ante), 099 638 3432 (Dijana), 092 198 3636 (Antonio).

Ako se još uvijek dvoumite oko toga biste li se prijavili ili ne, prije konačne odluke svakako pogledajte i ovaj video.

Oni kojima su svi navedeni gradovi predaleko, a ipak žele financijski podržati Inicijativu, mnogu to učiniti uplatom na IBAN: HR482340 0091 1106 9825 3.

Više informacija o djelovanju inicijative možete saznati na njihovoj web stranici 40 dana za život ili Facebook stranici 40 dana za život Hrvatska.


Ante Čaljkušić – 40 dana za život
Foto: 40 dana za život

 

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.