Uz ovaj trik stube više neće biti izazov dječjim kolicima

kolicima preko prepreka, dan po dan

Sve majke koje se kolicima upute u grad sigurno će negdje naići na stube. Budimo iskreni, nije ih lako savladati kada si sama s djetetom u kolicima.

Ovo je trik koji sam otkrila (tek) s trećim djetetom. Bilo mi je nemoguće s dvoje male djece koja se motaju oko nogu sama dizati kolica uz i niz stube. Sad sam već potpuno ovladala ovim postupkom. Uživam u zabezeknutim pogledima turista kad odbijem pomoć za dizanje kolica uza zidić na plaži dok gledaju kako to s lakoćom radim sama.

Kolicima niz i uz stube

Za silazak niz stube ili neku drugu okomitu prepreku, kolica su ispred i zadignuta na stražnja dva kotača kojima se pažljivo spušta niz okomitu stijenu stuba dok su kolica u vodoravnom položaju, a prednji kotači u zraku.

Penjanje uza stube je još lakše. Sad ste vi ispred kolica i hodate unatrag, zadižući kolica na stražnja dva kotača uz okomitu stijenu stuba, dok su kolica vodoravno. Kad se uspne, potrebno je pripaziti da su prednji kotači lagano zadignuti kako ne bi naglo udarili o tlo dok ih se sasvim ne izravna.

Lako i jednostavno.


S. Š. – Žena vrsna
Foto: Rebeka Šudić

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!