Pismo mužu jedne sasvim obične supruge

pismo mužu

Dragi mužu,

Ponekad se sve čini kaotično i užurbano, poput vrtloga koji ne može zaustaviti. Vrijeme leti i zaboravim te istinski vidjeti.

Kad zastanem primijetim tragove života, procese koji su te učinili starijim, jačim i mudrijim. Isti si kao na dan našeg vjenčanja, a ujedno si i drukčiji. Zajedno smo odrasli.

Ponosna sam na to tko si i što si postao

Vidjela sam te u najboljim i najgorim izdanjima. I ti si mene vidio u najboljem i najgorem svjetlu. Bili smo nesavršeni zajedno, ali smo se i dalje voljeli – to čini da pripadamo jedno drugom.

Ponekad očekujem sve od tebe. Očekujem i ono što ne možeš – da me činiš potpuno sretnom, mršavom, savršenom. Žao mi jer to nije tvoj posao. Znam da nije. Ponekad kad sam ljuta na sebe, ljutim se na tebe.

Iskalim se na tebi. Kad sam neraspoložena, uznemirena ili deprimirana, prevrćem i sijevam očima ako kažeš nešto pogrešno. Ali, u tom trenutku ionako ništa ispravno ne bi ni mogao reći. Problem je unutar mene, nema veze s tobom.

Žao mi je što ti u svakodnevnim borbama umjesto najboljeg pokazujem svoje najgore lice… Češće nego što bih željela priznati.

Danas i svaki drugi dan želim da znaš… Ti si mi najdraži.

Ti si mužu onaj s kojim želim prolaziti kroz teške trenutke

Ako se probudim s podočnjacima od plakanja, želim da ti budeš pokraj mene. Ako se budem borila, padala, patila, nema osobe s kojom bih više željela biti u tim trenutcima.

Ti si onaj s kojim želim iskusiti pustolovine

S tobom se želim penjati po planinama, letjeti avionom, rađati djecu. Ni s kim ne bih radije istraživala nepoznato nego s tobom. Ti si za mene najbolji, moj dom i posvuda bih išla s tobom.

Ti si osoba s kojom želim slaviti uspjehe

Kad netko od nas postigne neki uspjeh, želim da to proslavimo zajedno, u našoj blagovaonici s čašom šampanjca u ruci. Premda je sudoper pun posuđa, a rublje je po cijelom dnevnom boravku, ne postoji slavlje na kojem bih radije bila nego naše.

Ti si mužu osoba s kojom se želim smijati

Volim gledati komedije s tobom i smijati se lošoj glumi i scenarijima. Najviše volim tvoje zadirkivanje i ne postoji osoba s kojom bih radije pucala pod pritiskom nego s tobom.

Ti si osoba uz koju najviše volim biti kad plačem

Kad plačem pokraj tebe, ne moram biti lijepa ili uredna. Mogu si dopustiti razmazanu šminku i umrljano lice. Ne pokušavam to prikriti ili se sabrati. Ti me poznaješ i nije me strah biti takva pred tobom.

Ti si osoba s kojom želim odgajati djecu

Dajemo sve od sebe kako bismo odgojili našu djecu punih srca i duše, a jedva da znamo što radimo. Imamo posla preko glave i čini nam se kako više griješimo nego što uspijevamo, ali ih i dalje volimo i brinemo o njima.

Jako si dobar u tome i ponosna sam na to kakav si otac našoj djeci. Ti si najbolji otac za našu djecu, a znam da to i oni misle.

Ti si mužu moje omiljeno iznenađenje

Znala sam da se udajem za nekoga koga volim i kome se divim, ali nisam znala što donosi budućnost. Nisam znala kakav ćeš otac biti ili kakav ćeš biti suprug u dobru i zlu. Nisam znala kako ćeš držati našu djecu kad se rode. Nisam znala kako ćeš se ponašati u financijskim tegobama i hoćeš li me uzeti za ruku kad se posvađamo. Nisam znala hoćeš li češljati našu kćer i hoćeš li podržavati djecu u njihovim snovima.

Premda sve to nisam znala, zahvalna sam što te imam i što sam baš tebe odabrala.

Sigurno se pitaš jesi li sve učinio kako treba, a ja ti mogu reći da si učinio i bolje od toga, bolje nego sam i sama mogla očekivati.

Ti si moje najbolje i najdraže iznenađenje.

Volim te,
tvoja supruga


 – Mother.ly
Prevela: Kristina Ivaniš Vuković
Foto: John-Mark Smith – Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!