14 dana molitve za Vaš brak i supruga

mjesec ljubavi

Romantika, brak i ljubav glavne su teme razgovora ovoga mjeseca. Pronalaženje savršenog dara za Valentinovo, slanje cvijeća, očekivanje bombonjere… mjesec je „ljubavi“. Dok ove stvari mogu biti zabavne, one istinski ne dotiču srce braka. Zapravo, ako vam brak upravo sada pati, jagode i čokolada vjerojatno neće baš mnogo toga „popraviti“.

Ipak, imamo jedan veoma dobar izvor kojem se možemo okrenuti u bilo kojem trenutku. Jedan način na koji možemo početi raditi na našem braku, a imat će dugotrajan učinak na njega i na naš odnos s Gospodinom…

…a to je molitva!

Odnos natopljen molitvom uvijek je najbolji

Trenutci kada sam vidjela najveći rast u svom braku, kada sam uživala veću bliskost sa suprugom i trenutci kada smo muž i ja sve više zajednički dolazili pred Gospodina, su bili upravo oni trenutci kada sam bila marljivija u svom molitvenom životu. Točnije, kada sam molila za svoj brak i supruga.

Život je trenutno užurban. Život je kaotičan. Krajem siječnja vratila sam se iz rodilišta s našim petim djetetom i zauzeti smo prilagođavanjem obiteljskog života sedmeročlane obitelji. U užurbanom vremenu poput ovog bilo bi lakše no ikada napustiti svoj molitveni život, odgoditi ga za drugačije, manje užurbano vrijeme.

No, to je vrijeme kada mi je molitva u životu i za moj brak potrebna više no ikada! Stoga, kako je Valentinovo u zraku, odlučila sam kako bi to bilo savršeno vrijeme da započnem 14 dana molitve za svoj brak i supruga.

Prihvati izazov ljubavi

To je besplatan izazov koji se može isprintati i daje vam biblijske citate koje možete čitati s brzom molitvenom pripremom. Možete svakoga jutra provesti 2 minute u molitvi ili promišljati o biblijskom stihu i moliti kroz čitav dan, zaustavljajući se u molitvi i promišljanju kad god je to moguće.

Nadam se da će vas ovaj izazov potaknuti da se sjetite moliti za svoj brak, da će potaknuti vašeg supružnika i da ćete također razviti dosljedne navike za molitvu u Vašem životu (znam da se osobno s tim borim).

Hoćete li mi se ovoga mjeseca pridružiti u tome da uzmete malo vremena i namjerno provedete vrijeme u molitvi za svog supruga? Bog nas stalno poziva na molitvu i jedan jednostavan način da to ovoga mjeseca izvršimo je uz pomoć ovog brzog i jednostavnog izazova od 14 dana!

Ovdje možete preuzeti molitve za svog supruga i vaš brak koje ćete moliti kroz 14 dana.


Jami Balmet – Young Wifes Guide
Prevela: S.Š.
Foto: Jacob Postuma – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!