Majko Marijo, ti nam budi zagovornica: Molitva za dar majčinstva

budi

Govoreći o majčinstvu, naša srca su posebno osjetljiva na sve one žene koje još uvijek nisu dobile dar majčinstva ili trpe križ neplodnosti. Upravo za njih dolazi odgovor rođen u srcu jedne majke: molitva. Kome se obratiti nego Majci nad svim majkama, onoj koja najbolje poznaje majčinske radosti i boli?! Nadamo se i vjerujemo da će ova molitva Blaženoj Djevici Mariji biti melem za srce svakoj ženi u kojoj se budi ili već dugo gori želja za majčinstvom.

Molitva za dar majčinstva

Draga moja Gospo, preblažena Djevice Marijo,

stavljam pod tvoje okrilje svoj poziv supruge na koji me Bog uputio,

kao i poziv majčinstva, Božji dar koji silno želim osjetiti i ostvariti.

Ti, preblaga Djevice, koja si također bila supruga i majka, u potpunosti razumiješ i znaš moje želje, misli, osjećaje, boli, patnje i brige.

Svojim me plaštem zaogrni i zaštiti od svakog zla i svake napasti, od svakog nemira i nestrpljivosti.

Budi mi uzor i zaštita u svemu. Budi mi misao vodilja.

Zamoli svog preljubljenog Sina za osjećaj radosti, mira i ljubavi u našem domu. Sve drage ljude koji dolaze na naša vrata blagoslovi ozračjem takvog mira i ljubavi.

Predajem ti svoga supruga i sebe pod zaštitu i zagovor. Svome sinu šapni naša imena, da pogled svoj svrne na nas i da Njegov blagoslov bude uvijek s nama.

Pomozi nam strpljivo osluškivati Božju volju za poziv roditeljstva.

Da, strpljivost nam treba draga Gospo, treba nam tvoj zagovor i zaštita.

Ako je Božja volja da jednog dana i postanemo roditelji, Gospo draga, budi s nama i danas i tada.

U tebe se uzdamo i ti nam budi zagovornica kod dragog Boga.

Majko nebeska, Majko naša, Kraljice obitelji, moli za nas!


Marija Bevanda – Žena vrsna
Foto: Hannah Olinger – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!