Devetnice koje možete moliti u travnju

Devetnice koje možete moliti u travnju

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica odabrale smo ih nekoliko koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u travnju.

Devetnica svetom Ekspeditu

Blagdan slavimo 19. travnja, devetnica počinje 10. travnja.

Svi smo mi ponekad nestrpljivi čekajući uslišanje kada je riječ o našim potrebama i onome za što molimo. Sveti Ekspedit stručnjak je za hitne i neodgodive slučajeve, utecite se njegovom zagovoru za pomoć u problemu s kojim se trenutno nosite. Pročitajte i svjedočanstvo obitelji kojoj je sv. Ekspedit ekspresno pomogao.

Devetnica Božjem Milosrđu

Blagdan slavimo nedjelju poslije Uskrsa, devetnica započinje na Veliki petak.

Božje je Milosrđe beskrajno i našim ljudskim umom nedohvatljivo. Bog nas toliko ljubi da, iako smo svojim grijesima zaslužili smrt, silazi na zemlju, umire za nas i plaća cijenu da bismo mi imali život vječni. Koja ljubav! Izmolite ovu devetnicu i uronite u more Božjeg milosrđa. Za dodatni poticaj poslušajte podcast Savez ljubavi na temu očitovanja milosrđa Božjeg u jednoj obitelji.

Devetnica Blaženoj Ozani Kotorskoj

Spomendan slavimo 27. travnja, devetnica počinje 18. travnja.

Blažena Ozana Kotorska bila je velika štovateljica muke Kristove. Najprije je živjela kao pokornica, dvije godine kasnije postala je dominikanska trećoredica, položila je redovničke zavjete i nazvala se Ozanom u čast bl. Ozane iz Mantove. Uslijed 44 godine provedene u molitvi i pokori doživjela je mistično sjedinjenje s Kristom. Utecite joj se devetnicom moleći za milost vjere i produbljivanja osobnog odnosa s Bogom.

Devetnica svetom Ljudevitu Montfortskom

Spomendan slavimo 28. travnja, devetnica počinje 19. travnja.

Sveti Ljudevit Montfortski marijanski je svetac. Za sve vas koji se rado utječete Gospi i bliski ste s njom ili je želite bolje upoznati i približiti joj se, toplo preporučujemo da za to potražite zagovor ovog sveca molitvom devetnice. Nakon toga možete pristupiti i Posveti Isusu po Marijinim rukama čiji je tekst, kao i razmatranja za pripremu pred Posvetu, pripremio sv. Ljudevit.

Devetnica svetoj Katarini Sijenskoj

Spomendan slavimo 29. travnja, devetnica počinje 20. travnja.

Sveta Katarina Sijenska jedna je od četiri žene naučiteljice Crkve. Nadahnuta Duhom Svetim ova hrabra žena pisala je pisma papi i sudjelovala u povratku pape iz Avignona u Rim. Molite njezin zagovor za hrabrost i odvažnost u vršenju Božje volje, za pape i biskupe, za Crkvu… Više o ovoj svetici pročitajte na sljedećoj poveznici.

Nadamo se da ste i u travnju među ponuđenim devetnicama pronaći barem jednu koju ćete izmoliti!


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Jasmin Ne – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.