Hod za život 2019. – Hodaj i ti za one čiji se vapaj ne može čuti!

Hod za život

Pravo na život je temeljno ljudsko pravo na kojem gradimo sva ostala ljudska i građanska prava. Danas, više nego ikad, nerođenoj djeci pokušava se oduzeti pravo na život, a mi smo svi pozvani stati u njihovu obranu. Hod za život ima cilj skrenuti pozornost na poštivanje svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Ovo je miroljubiv hod ulicama gradova kao znak i poziv na osvještenje svih građana o ovom važnom pitanju. Također, želja je svim trudnicama pružiti potporu u situacijama koje je teško riješiti sam.

Gdje i kada se ove godine održava Hod za život?

Ove godine Hod za život organizira se u 5 gradova u Hrvatskoj- Osijeku, Zagrebu, Splitu, Zadru i Rijeci.

U Osijeku i Rijeci se Hod za život odražava u subotu, 18. svibnja. U Osijeku okupljanje započinje u 10 sati u parku Zrinjevac. Ruta se kreće od parka Zrinjevac preko Slavičekove ulice, Ulice Hrvatske Republike i Županijske ulice do Trga Ante Starčevića.

U Zagrebu ćemo hodati u subotu, 25. svibnja, a okupljanje je na Zrinjevcu u 10 sati. Ruta se kreće od Zrinjevca preko Praške do Trga bana Jelačića, zatim Ilicom i Mesničkom ulicom do Strossmayerova šetališta te Ćirilmetodskom ulicom do Trga sv. Marka.

U Splitu hodamo također u subotu, 25. svibnja. Okupljanje je u 10 sati i 30 minuta na Rivi. Ruta se kreće Zapadnom obalom do Zvončaca.

U Zadru se za život hoda po prvi put. U subotu, 25. svibnja okupljanje će biti u 10 sati na Obali kneza Branimira 10 kod mosta. Otuda se ruta kreće preko Gradskog mosta do Narodnog trga gdje će skrenuti u Široku ulicu te nastaviti put prema Forumu.

„Život je najveća od svih vrijednost, njemu su sve druge vrijednosti podređene.“

Albert Einstein

Pridružite se Hodu za život te na taj način poduprite one najnezaštićenije- nerođene, one čiji se vapaj ne može čuti.

Ako se želite prijaviti kao volonter ili su Vam potrebne dodatne informacije, posjetite internetsku stranicu Hoda za život.


Livija Rogulj – Žena vrsna
Foto: Hod za život – Split

Livija Rogulj
Livija Rogulj

Supruga i majka četvero djece, uživa u životu u prirodi i od prirode. Radosno obavlja zadatke u uredništvu Majčinstva i istražuje jezična bogatstva. Zahvalna na Božjim talentima i milostima koje može prepoznati u svim životnim područjima.