Uvedite red u svoj hodnik!

hodnik

Jeste li spremni uvesti red u svoj hodnik?

Hodnik brzo može postati neuredan zbog kaputa, cipela i torbi, no vraćanje urednosti je relativno brz zadatak.
Prva stvar koju trebate uraditi jeste riješiti se svih površina za odlaganje, kaže Rachel Papworth iz Green and Tidy. „Svaka ravna površina napunit će se stvarima koje ljudi odlažu čim uđu na vrata“. Ključ za uredan hodnik je da se ništa ne drži na podu, pa su stoga zidne vješalice ili stalci za šešire i jakne neophodni.

Jednom kad je hodnik uredan, ohrabrujte ostatak obitelji da se drže dobrih navika. „Nikad se ne penjite uz stepenice praznih ruku“, kaže Rachel. Kada god idete gore ili dolje, ponesite nešto sa sobom i odložite to. Ako imate prostora, dodijelite košaru za cipele svakom članu obitelji i stvorite prostor za sjedenje kako bi izuvanje bilo jednostavnije.“

7 zlatnih pravila za održavanje urednog hodnika

  1. Uklonite apsolutno sve što ne treba stajati na hodniku. Nema smisla ovo raditi vikendom kada je obitelj vjerojatno kod kuće i prolazi hodnikom ostavljajući kaos za sobom. Odaberite mirno jutro – uzmite slobodan dan na poslu ako je potrebno – i tempirajte vrijeme tako da, kada svi dođu kući, dočeka ih nov, uredan prostor. To će ostaviti dobar utisak i ohrabrite obitelj da ustraju u održavanju reda.2. Nađite mjesto za odlaganje cipela: organizator cipela, klupa s prostorom za odlaganje ili kutija s poklopcem koji služi kao sjedište. Ovo je posebno korisno ako imate malu djecu tako da mogu sjesti dok ih ujutro obuvate i oblačite im jakne.3. Potražite mjesto negdje drugdje, možda u garaži ili šupi, za glomazne stvari poput čizama.

    4. Namijenite kutiju s poklopcem za rukavice, šalove i uvjerite se da svi članovi obitelji stave svoje odbačene predmete ravno tamo kada dođu kući.

    5. Dobro je pohraniti rezervne ključeve u limenku s poklopcem, a ne na stalku i držati ključeve koje će vam svaki dan trebati izvan vidokruga i dohvata vrata. Ako ih držite na vidnom mjestu, lako mogu postati plijen lopovima ili pozivima na vrata koji vam mogu odvratiti pažnju i pokušati ukrasti ključeve.

    6. Steknite naviku bacanja reklamnih letaka „ravno u koš za recikliranje“, kaže Cherry Rudge iz Rainbow Red-a.

    7. Ostavite sa strane jakne, gumene čizme i čarape koje su vašoj djeci male i koje im više ne trebaju. Ako su u dobrom stanju, mogu se donirati Caritasu ili nekoj drugoj humanitarnoj ustanovi.

 


Housebeautiful.co.uk
Prevela: Anita Sliško
Foto: Pixabay.com

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.