Karmelićanke BSI: U vrijeme krize, dostupne smo za duhovne razgovore putem telefona

putem telefona

Nalazimo se u izazovnom razdoblju. Životne okolnosti su nam nove i nepoznate, vlada neizvjesnost uslijed epidemije koronavirusa pa i potresa koji je zahvatio neke dijelove Lijepe naše. Uz to, radi mjera sigurnosti i očuvanja tjelesnog zdravlja, uskraćeni su nam sakramenti koji nas inače duhovno krijepe, a ne možemo ni otići k župniku ili nekome od redovnika na duhovni razgovor. Ipak, gdje ima volje – ima i načina. Zagrebačke redovnice dosjetile su se ponuditi duhovnu okrjepu putem telefona.

Redovnice su dostupne za duhovne razgovore putem telefona

Važno je uz tjelesno zdravlje, u ovom razdoblju misliti i na mentalno i duhovno zdravlje. Stoga su se redovnice karmelićanke Božanskog srca Isusova stavile na raspolaganje svim vjernicima u potrebi za duhovnim razgovorom. Žele služiti putem telefona, biti tu za one koji ih trebaju. Razgovarali smo sa s. M. Dijanom Pučko, iz ove redovničke zajednice:

„Potaknute braćom franjevcima iz Dubrave, koji nude duhovnu pomoć putem telefona, odlučile smo i mi sestre karmelićanke BSI učiniti ono što trenutno možemo kako bi pomogli našim dragim vjernicima i svima koji trebaju duhovni razgovor, slušanje, savjet i preporuku u molitve nas sestara.

Stoga smo na raspolaganju svaki dan od 10 do 11 sati (za početak), za razgovor, na broj 098 956 0459.”

Redovnice su svjedoci da je ljubav domišljata

„Ovo je vrijeme kad nismo u mogućnosti primati posjete ni imati duhovne vježbe, pa smatramo da je ovo prikladan način kako bismo bile bliže ljudima, uz molitvu naravno. Svaki dan imamo klanjanje za sve potrebe našeg naroda i svijeta.” – poručuje s. Dijana iz reda karmelićanki Božanskog Srca Isusova.

Potičemo vas da iskoristite ovu priliku. Neka vam duhovni razgovor uz duhovnu pričest i svakodnevnu molitvu, bude okrjepa u ovim neobičnim vremenima. Hrabro i s vjerom hodite kroz njih – neka budu vašoj duši na rast i posvećenje.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Annie SprattUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!