Podsvjesno uništavati svog muža i ubijati svoj brak

uništavati svog muža

Mi žene pozvane smo obratiti pažnju na način na koji brinemo o svojim muževima i brakovima. Nemojte sitnicama uništavati svog muža i brak koji vam može donijeti najveću sreću u životu.

U nastavku slijedi nekoliko primjera na koji način podsvjesno možete uništavati svog muža i brak.

1. Život izvan granica osobnih mogućnosti

Jedan pametan čovjek iz moje župe je jednom rekao: „Najpametnija stvar koju kao žene možete učiniti jest da živite unutar mogućnosti koje vam muž može pružiti.“

Žene, pokažite poštovanje prema svojim muževima tako što ćete slijediti i uklopiti se u budžet koji vam oni mogu priuštiti. Budite mudre i odgovorne prema kućnim financijama.

Neprestano žaljenje kako nemate dovoljno novca za ispunjavanje želja i hirova ili trošenje puno novca i stvaranje ogromnih dugove na kreditnim karticama nije način zahvaljivanja muževima na njihovom radu i privređivanju za vašu obitelj.

Da, možda nemate dovoljno novca za najnoviju kožnu torbu koju ste vidjele u izlogu, ali vaši muževi će biti zahvalni jer ih cijenite i zahvalne ste za sve što čine za vas.

2. Neprestana negativnost

Mrzite svoju kosu i nered u kući, susjeda preko puta, vašeg kolegu na poslu, staru perilicu posuđa kao i sve ostalo u vašoj svakodnevnici. Čim vaš muž uđe u kuću, zaspete ga negativnim komentarima o svakoj misli tijekom dana.

Možete li zamisliti kako je nositi taj teret? Negativnost je iscrpljujuća. Muškarci vole popravljati stvari i vaše neprestano zasipanje žalbama im otežava u rješavanju vaših problema.

Ako sam išta naučila o braku, to je da vas dobar muž želi vidjeti sretnu i ako on to ne može ostvariti i on sam postaje nesretan. U redu je imati loš dan, ali nemojte dopustiti da vam je svaki dan loš.

3. Činjenje svega drugog prioritetnijim od njega

Kada su vam djeca, majka, najbolji prijatelji, talenti ili posao ispred muža, šaljete mu jasnu poruku kako je on nevažan. Zamislite da on to čini vama svaki dan. Kako biste se osjećale?

Stavite svog muža na prvo mjesto.

Iako mislite kako je to ponekad kontraproduktivno, bile biste začuđene kada biste uvidjele da je to ključ najveće sreće u braku. Mnogi se parovi razvode ovih dana jer zapostavljaju jedni druge i ne stavljaju svoje supružnike na prvo mjesto.

Ako odlučite staviti jedno drugo na prvo mjesto u svom životu, mnogo ćete se usrećiti.

4. Uskraćivanje fizičke privlačnosti

Muškarci žude i trebaju fizičku privlačnost sa svojim suprugama. Ako neprestano odbijate fizički kontakt sa svojim muževima, to ih odvlači od vas.

Seksualni odnosi ne bi trebali služiti kao alat kojim kontrolirate svoje muževe nego kao sveti alat kojim se više približavate jedno drugom i Bogu.

Velik je blagoslov kad ste željene i potrebne mužu koji je brižan i pun ljubavi prema vama i želi dijeliti nešto lijepo i važno s vama – samo s vama. Premda niste uvijek raspoložene, isplati se dijeliti te trenutke s vašim mužem (kada možete) kako biste se još više zbližili.

5. Pričanje različitim jezicima

Žene vole slati znakove (to je dio našeg DNK-a), ali ih muškarci ne shvaćaju (to je dio njihovog DNK-a).

Nemojte trošiti vrijeme na znakove koje oni ne razumiju. Razgovarajte s njim. Budite iskrene o svojim osjećajima i nemojte trpjeti dok ne eksplodirate. Ako vas on pita što nije u redu, nemojte odgovarati „ništa“ i očekivati kako će on čitati vaše misli i osjećaje. Budite iskrene o svojim osjećajima.

Zapitajmo se iskreno – jesmo li se pronašli u nekom od ovih ponašanja. Ako jesmo, već danas svjesno poradimo na tome kako bismo to promijenile te spriječimo da sitnice počnu razarati naše brakove.


Katelyn Carmen – Family Share
Prevela: Kristina Ivaniš
Foto: TeiTo

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!