Klanjanje supružnika pred Presvetim: Dođi, Gospodine, u naše intimne noći!

pred Presvetim

Molitva supružnika pred Presvetim

Gospodine moj i Bože moj, ovdje si. Stvarnije nego sam ja sam ovdje. I prisutnije nego što dišem. Hvala Ti što si duboko čeznuo položiti Samog Sebe u komadić Kruha i Vina. Hvala Ti na Tvojoj prisutnosti u ovoj crkvi. Priginjem svoja mala ljudska koljena pred Tvojom Veličinom. Ti si Stvoritelj svemira, svakog bića koje diše, kuca, koje postoji. Tako si želio svako stvorenje još prije nego su njegovi mama i tata pomislili o njegovom životu. Tvoj naum je savršen i sve što činiš, činiš iz neizmjerne ljubavi prema meni, osobno.

O Bože, proničeš me svega. Ti znaš kada sjedam i kada ustajem. Ti si mi blizu i čezneš da Te otkrijem. U Crkvi si ostavio svoju Riječ kako bih te mogao kroz nju otkrivati, kao kad novorođeno dijete uočava svog oca i majku. Pomozi mi da progledam. Tako često me zemaljske okolnosti, sitne životne težine pritisnu i ne daju mi vjerovati u Tvoju ljubav; da je sve ono što dopuštaš da mi se događa samo iz neizmjerne ljubavi prema meni.  Čak i teške stvari su ostavljene kao kamenčić koji će brusiti moju ljudskost, kamenčić zbog kojeg ću jednom u Nebu biti presretan što sam izdržao i što nisam pao baš onda kada me najviše pritiskao. Pomozi mi da više vjerujem u Tvoje milosrđe.

Večeras Ti želim zahvaliti. Polako, svim srcem zahvaliti Tebi, Gospodine moj, na dobrima kojima si me obdario. Na tome što sam živ, što imam priliku činiti dobro.  Na talentima, na obitelji, na vremenu.

Zahvaljujem Ti, Gospodine, na vlastitoj spolnosti. Na privlačnosti koju imamo moj supružnik i ja. Ako ona nekad i nedostaje, zahvaljujem Ti na tom križu i molim te da mi pomogneš ponijeti ga i ići za Tobom. Nositi ga s ljubavlju. I dalje pokušavati raditi na tome. Hvala ti, Bogiću moj, na osobi koja me voli i što je još uvijek imam prilike voljeti, ljubiti je svim srcem svojim i pokazati joj to sitnim činovima ljubavi svaki dan. Šapni mi često ideje koje bi je mogle razveseliti i daj mi ustrajnosti da to i ostvarim do kraja.

Hvala na šansi da naš odnos bude plodan. Pomozi nam, molimo Te, da svaki dan možemo naći načina kako izgrađivati svoje zajedništvo. Hvala Ti što možemo biti plodni u društvu u koje si nas stavio, pomagati drugim ljudima i otvoriti vrata svoje ljubavi za bližnje. Hvala Ti na našoj seksualnosti, tom divnom daru koji je poklonjen izravno s Neba među nas. Hvala na našim spolnim organima koji čudesno funkcioniraju. Pomozi nam da u seksualnim odnosima možemo biti otvoreni jedno drugome, da se možemo razveseljavati, ugađati jedno drugom, kao što Ti, dobri Oče, želiš. Dođi u naše intimne noći, budi među nama i, ako želiš , kreiraj svoja stvorenja preko naše ljubavi. Pozovi u život iz našeg braka. Neka budemo plodni! Pomozi nam otvoriti se u srcima životu i Tvojoj divnoj ljubavi da iz ništa, iz malo nas i puno Tebe, stvoriš čovjeka. Hvala Ti što računaš na nas! Hvala Ti na daru plodnosti! Hvala na ljudskoj spoznaji koja nam omogućuje praćenje sluzi. Hvala što si dopustio da nam to pomaže planirati našu obitelj. Hvala što u tome surađuješ s nama.

Molitva supružnika koji odgađaju trudnoću

Dragi naš Oče, predajemo Ti naše odgađanje trudnoće. Ti znaš naše mogućnosti i razloge koji su nam jako važni i da nam zbog njih izgleda da za sada još nemamo snage planirati novo dijete. Pomozi nam uočiti plodne dane i da svako bračno suzdržavanje od intimnih odnosa u tom razdoblju, Tebi poklanjamo kao dar, kao male žrtvice iz ljubavi.

Pomozi nam da u tim danima na poseban način poraste naša kreativna ljubav, uzdigne se nekako ljepše naša molitva, da se tada naučimo pomaziti na dubok način, izbjegavajući intimne odnose, ali i grijehe koji bi se mogli dogoditi kao posljedica naše sebičnosti. Nauči nas izbjegavati prolijevanje najdragocjenijih tekućina koje si nam dao kako nije po Tvom naumu. Pomozi nam u borbi protiv korištenja kontracepcije. Slabi smo, podigni nas i vodi, Gospodine. Želimo živjeti po volji Tvojoj!

Molitva supužnika koji žele dijete, posebno za neplodne parove

Dragi naš Oče, Ti koji stvaraš ovaj svijet, i bez čije namisli ne dolazi na ovu zemlju niti jedno živo biće. Ti znaš našu žarku želju. Ti znaš koliko je duboko teško, koliko Ti vapimo. Ti znaš da ponekad čak ni nemamo više snage moliti za taj dar. Ohrabri nas, ojačaj nas u ovom vremenu kušnje. Usliši nas, molimo Te! Blagoslovi ljude koji nam pomažu u saznanju kako prirodno začeti: umnoži njihovo spoznanje i pomiluj njihove obitelji!

Pomozi nam da otkrijemo plodnost našeg odnosa na još dublji način, sjedinjenjem duša. Pomozi nam da se ne zatvorimo prema drugim obiteljima. Pokaži nam gdje želiš da ti služimo, kome da pomognemo karitativno, kako da se darujemo u društvu ili jedno drugom dok nam ne stigne još, nama tako željeni, Tvoj predivan dar života. Pomozi nam oprostiti onima koji su nepažljivi prema našim ranama. Posebno onima koji nas, iz želje da pomognu, previše povrijede. Blagoslovi ih! (Možeš polako nabrojiti pojedinačno svaku osobu koja te povrijedila zbog svoje ljudske znatiželje i prelaženja granice tvoje intime, te joj oprostiti.)

Završna molitva svih supružnika

Oče Nebeski, večeras želim u svom duhu poleći čitavog sebe na Tvoj dlan. Tatice moj, Ti me tako razumiješ. Ti svojim stvorenjima želiš darivati puninu, da se ujedine sa svojim Ocem i budu potpuno radosni još na ovom svijetu. Radosni kao što niti jedna materijalna radost ove zemlje ne može ispuniti.

Gospodine, dođi u naš brak, poklanjamo Ti svoje povjerenje.

Po Majci Tvojoj koju si nam dao da nas u nedaćama tješi, molimo Te, vodi našu obitelj u Nebo.

Marija Grgić – Žena Vrsna


Foto: Geekatolik.com

Marija Grgić
Marija Grgić

Gospodin joj je providio muža i njihovom braku poklonio petero djece. Uz brigu o svojoj obitelji, uređuje portal Žena vrsna što je svakodnevno ispunjava milošću. Jednom ranije u životu postala je magistra matematike i fizike. Osluškujući Božju prisutnost u svakodnevici, voli pisanjem hvatati sjećanja na Ljepotu.