Ljetna salata s tjesteninom

Ljetna salata s tjesteninom/Salata/Dan po dan/Recepti

Hladna ljetna salata s tjesteninom idealna kao brzi i osvježavajući obrok za koji vam je potrebno minimalno vremena. Izrazito jednostavna za pripremu, praktična za dan poslije, ali i odličan izbor za ponijeti sa sobom na posao. Ovakve salate sjajne su za eksperimentiranje u kuhinji, kao i za potrošiti namirnice iz frižidera za koje ne znate kako ih iskoristiti.

Sastojci

200 g tjestenine
100 g cherry rajčica
70 g slanine
130 g majoneze
30 g kiselog vrhnja
prstohvat soli
prstohvat papra
25 g parmezana
5 g svježeg sjeckanog vlasca
5 g svježeg sjeckanog peršina
3 žličice mljevenog peperoncinija

Ljetna salata/Sastojci/Dan po dan/Recepti

 

Postupak

Tjesteninu skuhajte prema uputama s ambalaže. Ocijedite vodu i ostavite da se tjestenina
ohladi. Cherry rajčice operite i narežite na četvrtine. Slaninu narežite na kockice te je popržite na tavi (bez dodavanja ulja) do zlatno smeđe boje. Izvadite je na papirnati ubrus, pričekajte da se ohladi i postane hrskava.

Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i parmezan u umak. Nasjeckajte svježi vlasac i peršin. U zdjelu stavite ohlađenu tjesteninu, cherry rajčice, prženu slaninu, umak, nasjeckani peršin, vlasac i mljeveni peperoncini. Sve zajedno dobro promiješajte i vaša ljetna salata je gotova!

Blagoslovljen tek!


Sara Cuklin Dokša – Žena vrsna
Foto: Sara Cuklin Dokša

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!