Oznaka: Prijateljstvo

utješiti

Kad bih te mogla barem malo utješiti

Dogodi se da netko koga voliš pati, a ti ne znaš kako reagirati. Svaki postupak i svaka riječ čine se neprikladni, nedovoljni. A onda tebe pritisne težak križ i svi oko tebe su nijemi. Možda si željna neke utješne, tople riječi. Ako ti se to događa, ovo je pismo za tebe.

čovjek ispred mobitela

Dragi katoliče, stavi čovjeka ispred mobitela

Jeste li se ikada pronašli u situaciji u kojoj nekomu nešto govorite, a taj netko gleda u mobitel? Nije lijep osjećaj, zar ne? Zaista bismo trebali ispitati svoju savjest i iskreno si odgovoriti moramo li uvijek biti dostupni i koji je razlog za to te stavljamo li mobitel ispred bližnjega…

135 Shares
kanon prijateljstva, prijateljstvo, prijatelji, prijateljice

Kanon prijateljstva

Tri ključne stvari čine kanon prijateljstva: zahvalnost, traženje oprosta i spremnost na oprost. Smatramo li se kršćanima ove će odlike krasiti naša prijateljstva i brakove. One su, osim toga, i stepenice prema raju.

114 Shares
utjecaj nečednosti čednosti na ženska prijateljstva

Utječe li (ne)čednost na ženska prijateljstva?

Rasprave oko toga koje dobrobiti donosi čednost većinom se fokusiraju na očuvanje dostojanstva žena te poštivanja muškaraca koji tragaju za čistoćom. No fascinantno je vidjeti kakav utjecaj čednost ima na interakcije žene s drugim ženama i njihovo prijateljstvo.

73 Shares