Srce žene u kojem ne stanuje Bog, tvrdo je srce

Srce žene

SJEME🌱
(Lk 1,26-38)
Ovo SJEME posvećeno je tebi, ženo. Danas Djevica Marija govori tvom srcu jer želi da budeš Sveta kao kći, supruga i majka.
Ako si službenica riječi Božje, bit ćeš poslušna i ljupka kći, puna poštovanja prema svojim roditeljima. Ljubi svoje roditelje. Brini se o njima ako su stariji. Ako si još uvijek neudata, ljubi čistoću srca i tijela. Što znači uvijek postupati u ljubavi, kako bi dala slavu Bogu. Ne prostituraj se ni za koga. Nisi samo tijelo. Ako je Gospodin za tebe isplanirao brak, On će ti dovesti čovjeka koji će te poštivati i koji želi biti jedno tijelo s tobom. Izbjegavaj predbračne odnose; oni su propast budućeg braka.
Ako si službenica riječi Božje, bit ćeš supruga puna ljubavi. Tvoj suprug će te poštivati. S tvojim bližnjima slavit će te zbog tvojih kreposti. Bit ćeš plodna supruga i ljubit ćeš život koji je u tvojoj utrobi. Prigrlit ćeš novi život kao dar i blagoslov od Boga. U tebi će biti spoznaja da se djeca ne prave pod svaku cijenu, već se dobivaju. Tvoja utroba neće biti klaonica, već hram života.
Ako budeš službenica riječi Božje, bit ćeš majka puna nježnosti. Ljubit ćeš svoju djecu više od svoje karijere. Nikad nećeš reći: “Ne želim biti sluga ove kuće”. Biti kršćanska majka znači ne samo hraniti djecu svakodnevnim kruhom, već ih hraniti i nadnaravnim dobrima koja nam Crkva nudi.
Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije dan je žena. Dan žena nije 8. ožujka – to je dan feministkinja. Uloga žene u obitelji, u društvu i u Crkvi jest očitovati najljepšu karakteristiku ljubavi, a to je nježnost.
Veoma je lijep izričaj psalmista kada kaže: “Nježnost Božja proteže se na sva njegova stvorenja”. Ono čega se najviše sjećam od svoje majke jest njena nježnost. Kako su slatki bili oni trenuci kad bi naslonila moju glavu na svoja koljena i mazila me dok ne bih zaspao. Srce žene u kojem ne stanuje Bog, tvrdo je srce.
Neka te Djevica Marija učini Svetom kćerkom, suprugom i majkom, kako bi svijet bio bolji. Amen. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe božanskog poziva

Foto: Žena vrsna

Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.